2010. április 29., csütörtök

Happy Birthday!!!

Mikey ma a Boldog Szülinapos! :)
Ez már a 4.

2010. április 24., szombat

Ma megint agilityztünk, voltak új akadályok, ügyesek voltunk. Ezúttal időben érkeztünk, volt alkalom bemelegíteni, ismerkedni, így jobban tudott koncentrálni az edzésen. A helyben maradás nagyon megy, egy hang nélkül várja, hogy sorra kerüljön, édes pofa. Aztán mikor mi jövünk, előtte természetesen körbeszalad köszönni. :)

Nem volt mentes a beszólásoktól a mai edzés, de mivel nem vagyunk egy kategória az illetővel, nem nagyon érdekeltek a megjegyzései. Mikor megérkezett nem kicsit domináns nagykutyájával, Mikey ment ismerkedni. Találkoztunk már egyszer, így tudtam, mire számítsak, és szépen lebeszéltem a  kutyáját a kutyám ledominálásáról. Majd mikor x-edszerre zavartam le a kutyámról az övét, láttam, h nem tetszik neki, de nem baj, mindenkinek jobb, ha én zavarom le, nem a kutyám. Aztán elővette a jutifalatot, és Mikey azonnal ment, ülni, feküdni, mindegy, csak kapjon.
És kapott. ssss
Ezek után mondhatni rendszeresen próbálkozott be a csajnál, hátha kap megint, ez már persze nem tetszett az okos gazdinak és megjegyzéseket tett, miközben az ő "okos" kutyája a pórázt tépve kaparta a füvet....hagyjuk.

Szóval tanultuk a karikát, gyakoroltuk a szlalomot, a zsákot, és megkértem Krisztát, h a távolugrót mutassa meg a vizsga miatt. Mondanom sem kell, kisujjban van a kutyának ez is. Felküldtem párszor az A palánkra is, és mivel ez zóna akadály, nem mindegy, hogy megy fel és hogy jön le. A ráfestett piros részre mindkét esetben rá kell lépnie, ezt is javítottuk, már nem ugrik le korábban. A vizsgán a sorrend A palánk, kúszó, távolugró
....remélem ott is menni fog.
A zsákban nagyon cuki volt, itt arra kell figyelni, h végig előre fusson benne, különben belegabalyodhat. Természetesen egyszer korán dicsértem, és emiatt felém próbált kijönni a végén. :)

Aztán kirándultunk egy kicsit, hogy a rejtett energiatartalékok is távozzanak. Kamaraerdőben voltunk, és hála a jó időnek megjelentek a túrázók is. Egy helyen sütögettek, és Mikey úgy ítélte meg, h a 4 virsli, amit bepuszilt reggel óta, az nem volt elég, ezért koldult egy kicsit, persze sikerrel.  Nem hibáztatom az embereket, bár ez könnyebb megoldás lenne, de nem ők tehetnek róla, minden második ember ad a kutyának, ha az kér. Nem kéne odamennie és kész.....hát ez nehéz.

Azóta gondolkodom, h Nina barátnőnk miért akar nekiesni minden kutyának, de nem jövök rá.
Úgy látom, h más a gond, mint Mikeynál volt, Nina nem domináns, inkább fél, de nagyon. Május 9-én a Népszigeten vizsgázunk, kikérdezem majd a szakértőket, h mit lehet tenni ez ellen. Amúgy, szenzációs jófej kutyus, megérdemli, h megoldjuk a dolgot.

Néhány kép a mairól:

Mi ketten:

Van egy feje a zsákból kifelé :))
Karika és szlalom:

2010. április 16., péntek

Dolgos hétköznapok

Elkezdődött a meló az új munkahelyen, ennek örömére később indulok, és korábban érek haza, mint eddig, nagyon élvezem.
Tudunk világosban sétálni, gyakorolni, készülünk a vizsgára. Tegnap sikerült 10 méterről a kézjelre ültetés, fektetés, állítás, és már menet közben is le tudom ültetni, ha figyel rendesen. Ezzel nem lesz gond.
A bójázást nem gyakoroltuk, valahogy bután érzem magam a bójával a hónom alatt az utcán, miközben a kutyámat jobban érdeklik a mezőn lapuló nyulak. Majd jövőhéten agility után a suliban gyakorolunk.
Rengeteg a kullancs, frissítettük a spot-on védelmet, de azt hiszem szükség lesz a nyakörves megoldásra is. Két nap alatt kétszer volt kullancs Mikeyban, nem kockáztatok!!
Ez a hétvége itthonülősnek ígérkezik, de szép idő lesz holnap csinálok pár képet a tökfejről.
Múltkor véletlenül "beállt" a mezőn, gyorsan lefotóztam. :))

2010. április 10., szombat

Fehérkutya kirándulás és agility

Tegnap szabin voltam, így kihasználtuk az időt az aktív pihenésre. Rám fért, így a nagy váltás előtt.
Nagyon szép idő volt, és mivel még két gazdit rá tudtam beszélni a kiruccanásra, jót kirándultunk a Hármas-határhegyen. Pokrócos piknikes, fehérkutyás kirándulás. 2 parson és 2 jack találkozója volt ez, ami mindig nagyon jó hangulatban telik, mellettük nem lehet unatkozni.
Mikey igen önállónak érezte magát, és ennek megfelelően viselkedett, csak a fehér foltot kellett keresnem a távolban, hogy tudjam, éppen hol kószál. Aztán megunta és végül élvezhettük a társaságát mi is. :))
Nagyon jó, hogy vannak a közelünkben fajtatársak, jó őket együtt látni, és jó beszélgetni olyanokkal, akik ugyanazokkal a nehézségekkel szembesülnek, amikkel mi is, és hasonló programokat szerveznek a kutyáknak, mi közben mi is jól érezzük magunkat. Szóval örülök az új barátaimnak, Mikey pedig az ő új barátainak.
 Klikker:


Nagyon jól viselkedett, találkoztunk mindenféle idegen ebekkel, és olykor egyedül, olykor a jelenlétemben, de helyesen döntött, nem esett neki senkinek. A kirándulás végére térdig lógott a nyelve. :))
Egy kullancsot hazafelé kidobtam róla a kocsiból egy piros lámpánál, de ez a teljes statisztika, a hegy viszonylag nyugis ilyen szempontból.
Lassan annyira jó kutya lesz, h újra el kell gondolkodnunk egy örökbefogadáson, mert félek, lassan unatkozni fogok mellette. :)))
Közben készülünk a vizsgára, már mennek a kézjelek, csak még a távolság nem elég jó. Legközelebb kipróbáljuk agilityn a távolugrót, Kriszta szerint sima ügy, nem nehéz akadály.

Ma voltunk edzésen. Jó volt, de múlt héten jobban ment. Szerintem fáradt volt még a kirándulás miatt, és én sem voltam százas, meg el is késtünk, és így nem volt ideje játszani a többiekkel. Ennek örömére minden körünk előtt körbeszaladt, és mindenkinek köszönt, gondolom közölte, h most Ő jön. 
Kipróbáltuk a zsák-kúszót. Féltem, hogy nem megy majd bele, de nem torpant meg, végigfutott, aztán már magától is beszaladt.  Szlalomoztunk is, megy, de vezetni kell. Nem tudom, mennyi idő, de nehezen hiszem el még mindig, hogy ez egyszer önállóan is menni fog neki.
Ma főként ugróakadály volt, forogtunk mindenfelé, elég nehéz volt időnként, de minden formáció sikerült végül.
 Várakozik:

 Ugrik:

Mehetnénk hétköznap délutánonként is........bárcsak olyan munkahelyem lenne, ahol velem lehet, akkor nem lenne gond. Budaörsről 10 perc a kutyasuli.

2010. április 3., szombat

Agility

Ma megvolt az első agility edzésünk a TopMancsban, és Mikey zseniálisan viselkedett, hihetetlenül ügyes volt, nagyon büszke vagyok rá. Remekül dolgozott, az akadályok is mentek, olyan lelkes volt, hogy szinte repült az akadályokon.
Idegen kutyák között agresszió nélkül, ami nála nagyon nagy teljesítmény, minden helyzetben behívható volt, helyben maradt póráz nélkül(!!!), míg én a pályán rohangáltam. 4 virslit puszilt be egy délelőtt alatt, de minden falatot kiérdemelt, megdolgozott érte.
Amikor hibázott a pályán, akkor sem ő hibázott, hanem én, még tanulnom kell, hogy hogy irányítsam. Sokszor nem hittem el, hogy ugrani fog akkor is, ha én 10 méterről irányítom, de ugrott, és fordult, és ugrott megint, és nagyon élvezte minden pillanatát.
Mikor nem mi voltunk soron, úgy labdáztunk, hogy mellettünk engedelmes tanfolyam volt, a hátunk mögött pedig agilityztek, ámultam bámultam, hogy semmi nem érdekelte rajtam kívül.

Ugróakadály, kúszó és szlalom volt ma, ebből a szlalom volt idegen számunkra, de ez is hamar menni fog.
Falattal könnyen vezettem, többször megcsinálta hiba nélkül. Hihetetlen, hogy egyszer ezt első szóra tudni fogja.

Agility után kirándultunk egy kicsit, aztán benéztünk még őrmezőre klikker tréning ügyben. Az Őrmezői kutyasuli a Népszigeti suli testvériskolája, kértünk némi tanácsot süket kutya tanítása ügyében. Nagyon jól néz ki a suli, ahogy láttam, minden van már, ami a tanfolyamokhoz kell. Remélem hamarosan elindulnak az egyéb foglalkozások is, nekünk ez nagyon közel van, végre nem fájna a szívem, hogy nem tudok kijárni Népszigetre.

Rengeteg a kullancs, 5 percen belül kb. hatot vettünk le a kutyáról, borzasztó. Be van ugyan cseppentve, de nagyon kell vigyázni. Az idő viszont olyan szép volt ma, hogy semmi nem ronthatta ezt el!

A fényképezőgép természetesen akkor merült le, amikor kellett volna, így csak telefonos képek készültek, de azért nem olyan rosszak. :)

A pálya:

A várakozás:

Kirándulós, üldögélős  - Ninával:
És egyedül

2010. április 1., csütörtök

Vizsgatervek

Azt hiszem, hogy megérett az elhatározás, május 9.-én újra K99 vizsga lesz, benevezünk ügyességi 3-as szintre. Úgy látom, hogy megvan a tudás hozzá, csiszolgatni kell, de addigra össze tudom rakni.
Az ötletet a népszigetisek adták, versenyeznek ebben az ágazatban, cudar lenne lepipálni őket, persze sunyin, mert nekik nem szólok, hogy nevezünk :)))

Amit tudni kellene: apport 5 méterre; 10 méterről kézjelre ültetés, állítás, fektetés;15 méterre bójához küldés; megállítás 20 méterről, kijelölt sávban ültetés; + 3 akadály - "A" palánk, görbekúszó és távolugró.
A távolugrót még sosem csináltuk, de szombaton majd kipróbáljuk. :)
A bójához küldéssel van egy kis gond, ugyanis megcsinálja a feladatot DE a végén beapportírozza a bóját. :)) Nahhh, ezt nem kéne.:)

Ügyességiből 2-es szint már van, ezzel a 3-assal most visszarázódunk kicsit, és még az is lehet, hogy bevállalunk egy engedelmes 4-est is.
Az engedelmes jórészt menetelésből áll, ami megy is. Egy probléma van, a csoportkerülés, amit gyakorolni kellene, mert nem hiszem, hogy tudna láb mellett jönni póráz nélkül úgy, hogy kutyás csoportokat kerülgetünk....
Meglátjuk, ha ügyesek vagyunk, akkor májusban, ha nem, akkor majd ősszel.